fredag 13. mars 2009

Chiang Mai og Hilltribe trek

Hei hei alle sammen!
Akkurat naa sitter vi paa hotellet vart i bangkok, som vi ankom kjempetidlig i
morges.Hadde en veldig behagelig natt paa toget og Sveinung sov kjempegodt, mens Synnove stakkars,blei darlig igjen. Og i tillegg til det, tror vi hun har glemt igjen mobilen sin i ChiangMai. Surt..
Chiang Mai viste seg aa vaere alt vi hadde forventet. Kjempefin by med mange fine restauranter,barer og shoppingmuligheter! Den forste kvelden i Chiang Mai hadde vi en avskjedsmiddag for gruppa. Vi var paaen kjempefin restaurant og hadde deilig mat og god drikke. Etter middagen gikkvi paa sondagsmarkedet. Det var helt sykt! Det var utrolig mange boder og de solgtealt mulig rart for sinnsykt lave priser. Var vanskelig aa bevare kontrollen der innesaa vi gikk litt amok og handlet kanskje litt for mye. Dagen etter skulle vi mote gruppa som vi skulle paa trek sammen med. Tur lederen Sanitvar en kjerneekar og resten av gruppa(som vi var litt skeptisk til i begynnelsen) viste seg aa vaere helt ok den ogsaa. Bare britiske folk og en New Zealander.
Morgenen etter kjorte vi i noen timer for aa komme til startstedet. Vi hadde stoppet noen ganger underveis og badet i en morsom foss. Turen startet midt i jungelen og varlitt slitsom til aa begynne med. Vi kom over en skogbrann og snart saa vi at store delerav jungelen vi gikk i var brent ned. Etter en times tid i jungelen kom vi plutselig ut paa en vei som vi fulgte helt fram til landsbyen vi skulle sove i. Vi skulle sove i en bambushytte litt utenfor landsbyen, saa vi saa ikke saa mye til de lokale folka.Etter et kjempedeilig bad i elva utenfor hytta ble vi servert middag og satt restenav kvelden rundt baalet og sang og koste oss.
Ut paa tur!
Kald og deilig dusj etter en lang dagsmarsj!

Vi slang oss i greiner i jungelen, artig:)



Det brenner i jungelen!

Oss i foss igjen:)

Kos rundt baalet. Sveinung undeholder med gitar og vi synger for full hals!

Bambus hytta vaar, idyllisk om dagen, kaldt om natta!! (selv med lakenpose og to tepper!!)
Dagen etter startet vi i 8 tida paa morgenen. Det hadde vaert en iskald og ubehagelig natt ogvi skulle gaa i ca. 4 timer foer elefanter skulle baere oss den siste timen inn til landsbyen. Det var en behagelig tur igjennom nydelig terreng med ikke altfor mange utfordringer. Da vi omsider kom fram til elefant leiren fikk vi lunsj og tok oss et bad i elva sammen med elefantene. De er noen utrolig fine dyr. Etter at elefantene var vasket satte vi oss to og to paa hver elefant. Det var litt skummelt i begynnelsen for terrenget var ganske ulendt, men elefanten vaar Mischa visste hvor hun satte beina.Etter ca. en time paa elefantryggen kom vi fram til neste landsby som var mye storre ennden forrige. Ogsaa her bodde vi rett ved elva og et lite stykke utenfor selve landsbyen.Tok et forfriskende bad foer Sveinung og de to andre guttene paa turen(begge het Tom)gikk for aa see paa landsbyen. Det endte med fotballkamp mot landsbybarna, som var kjempemorro! Nydelig middag og leker rundt leirbaalet foer vi la oss ganske tidlig.
Den siste dagen skulle vi tilbringe paa en bambusflaate nedover elva. Litt skeptiske tilaa begynne med, men etter en stund viste det seg aa vaere ganske behagelig. Sett bortifraat alle guidene var veldig barnslige og sprutet vann paa oss ved hver andledning.Flaaten vi satt paa var litt skranglete og laa ca 10cm under vann hele veien, men sekkenevaare var hengt opp i en trekant de hadde bygd paa flaaten saa de ikke skulle bli vaate.De blei de ikke heller foer flaaten krasjet i en stein, trekanten kollapset og allesekkene datt ned paa flaaten. Heldigvis hadde vi alle verdisakene i en vanntett pose.Etter ca 4 timer paa elva kom til stoppestedet hvor vi blei hentet i bil og kjort tilbaketil Chiang Mai hvor myke senger og varme dusjer ventet.


Vaart favoritt transportmiddel: elefant!

Her bader vi og mater og vasker elefantene foer vi skal til aa gaa videre!

Her glir vi sakte nedover elva paa bambus baatene vaare
Her kraesjer bamboo flaata vaar!! Guidene vaare i bakgrunnen proever desperat og redde sekkene vaare! Det gikk bra da:) Det er jo bare vann...
Samme kveld var vi ute aa spiste middag sammen med resten av gruppa foer vi dro paa enkjempekul pub med liveband og det hele. Ble en ganske sein kveld noe vi angret paadagen etter siden vi skulle paa Coocking Class klokka halv 10.
Til aa begynne med var nok Cooking classen uutholdelig for en av oss, men etter en stundblei det bedre. Vi kunne velge tre retter som vi ville laere oss aa lage og etter en turpaa det lokale markedet startet vi. Vi lagde Pad Thai(stekte nudler med kylling og gr.saker)vaarruller og en lokal Curry variant som var kjempegod. Det var utrolig goy aa laere aa lagematen vi hadde spist hver dag den siste maaneden.
Senere samme dag sa vi pop-gun-mai til Chiang Mai og satte oss paa nattoget til Bangkokhvor vi naa sitter og blogger!

I Chiang Mai paa cooking school. Paa rekke og rad med hver vaar wok!
Nyyydelig Pad Thai som er vaar Thaimat favoritt

Vi ruller vaarruller! vanskelig men godt ble det!

Sveinungs stolte resultat!

Sveinung dro opp boka si med en gang vi gikk paa natt toget og sovnet paa flekken! utrolig:)


7 kommentarer:

  1. oioioi synnove har du gaastokk?? Vi lurte litt paa om vi skulle anskaffe oss en saann naar vi bestiger Machu Pichu, men vi forkastet tanken. Burde vi revurdere det? Har det noen merkbar funksjon?:)

    SvarSlett
  2. -For noen flotte opplevelser dere har!!! Veldig betryggende å se at også hygiene, fysikk, næringsinntak og hjerneføde blir godt ivaretatt ;-)Jeg vil tro dere blir ganske slitne av alle disse opplevelsene, men for noen minner det blir!Fortsatt ganske "traurig her" - mye snø og tåke i dag, men heldigvis mildt. Veldig fint å se flotte bilder fra varmere strøk da og videoene er jo supre! Klem fra mamma I.

    SvarSlett
  3. Det var da en jungeltur med litt av hvert!! Men mobilen din er borte, Synnøve? Sendte deg en SMS om at jeg var noen dager i Danmark, men den har kanskje noen andre sett uten å kunne tyde den?! Som forrige skriver, snø, tåke.. og fyr i peisen, brekt tå tapet, og billetter til Spania kjøpt (påske). Så er det snart lørdags kevld med dere i tankene! Kos dere vettugt ;-) Klem pappa Ø

    SvarSlett
  4. Hei pappa! Jeg fikk meldinga di. det var dagen foer jeg mista den eller noe.. Saa den har bare jeg sett:) Kjedelig aa ha mista den, men saann er det bare.. Den hadde lite batteri og har skrudd seg av naa saa ingen fare. Men faar jo ikke tak i noe nytt sim kort for vi er i norge saa det er jo litt dumt. Men send gjerne melding til sveinung: 93664407 ! ;) Lordagskveld forran peisen hortes koselig ut! klemmer!

    SvarSlett
  5. Halla Synnøve å Sveinung! Ser ut som om dåkke har d kjempebra! E vanvittig misunnelig på dåkke :D hehe, kos dåkke masse!! hejdå

    SvarSlett
  6. Gleder meg til dere kommer hjem og kan lage thaimat til meg :)

    Nå har endelig snøen regnet bort og solen skinner faktisk noen dager også!!
    Line er i Vikersund i helgen og Karoline har ikke kommet hjem fra Lofoten enda (hun kommer ikke før etter påske) så jeg og Charlie har laget middag, perlet og sett på Ugly Betty :)

    Drar til Oslo i morgen for å dra på første opptaksprøve til teaterhøgskolen. Føler at jeg ikke er godt nok forberedt, men det får gå som det går..

    Får veldig reisefeber av å lese bloggen deres så lurer på om jeg skal ta andre året av studiet mitt i utlandet, hvis jeg skal fortsette da.

    Fortsatt god tur!

    SvarSlett
  7. Forresten! Når dere blir tagget på facebook av andre, kan jeg se hele albummet :)

    SvarSlett