lørdag 28. mars 2009

New Zealand, backpackers paradise


En maake, seilbaater og sjø
faar oss til aa lengte etter norsk sommer!


Naa er vi plutselig ferdig med Asia og vi har litt vanskelig med aa forstaa at vi er over halvveis i resia vaar! Men, vi har krysset ekvator og vi har aldri vaert saa langt sør før. Det er litt gøy. New Zealand er ca like langt sør som Norge er nord saa vi har hørt at det er ganske likt landskap, i hvertfall paa sør-øya. Men vi har ikke tid til aa dra dit saa vi holder oss paa nord oya der det er litt varmere:) Forskjellen er at det er motsatte aarstider her, saa vi fløy fra vaaren i kina og kom til sensommer/ høst i New Zealand.


New Zealand er faktisk kaaret til aa vaere verdens beste backpacker land, og vi skjønner naa hvorfor. Alt er lagt til rette til at det skal vaere lett og komme seg rundt og paa en rimelig maate. I asia var det savidt studentrabatt noen steder, men de var ganske strenge paa det (man maatte studere i det landet for aa faa rabatt osv) Men her har pipa en annen lyd. Da vi skulle ta bussen ned til byen fra flyplassen naar vi kom fant vi ut at det var en egen rabatt for backpackere. Det eneste du terngte var en ryggsekk saa fikk du rabatt. Dette liker vi!


Vi fant fort ut at hostellet vi bor paa, ACB hostel, er et ganske velkjent hostel. Da vi gikk av bussen (hostellet vaart har et eget bussstopp)sto det ca 30 backpackere der aa venta paa bussen, og vi folte oss som "de nye". Vi kom inn og det vrimlet av backpackere overalt. Vi skjonte fort hvorfor ogsaa. Hosellet her har alt! Stor internett cafe, stort kjokken man kan lage mat paa, film-rom med delige sofaer, vaskeri, og stor bar i underetasjen med masse tilbud. Alt man trenger! Hittil har vi ikke lagd noe sarlig mat selv, i asia er det jo saa billig uansett og vi har ikke akkurat hatt noe kjokken.. Men her er maten en del dyrere og vi har lagd egg og brod til frokost og saa blir det pasta carbonara til middag! Det er ganske koselig!

Sveinung lager frokost! Nam nam:)

I gaar hadde baren i underetasjen et glimrende tilbud: gratis pizza til alle som bor paa acb hostel.! Det passet oss ganske bra:) Vi bor paa dorm, altsaa vi deler som med 2 andre. Vi var litt skeptiske til dette da vi kom for Synnove var veldig daarlig da vi kom hit (bihulebetennelse kanskje, i alle fall kraftig forkjolelse) og vi hadde kjempe jetlag (vi mista en natt da vi floy hit) saa vi hadde bare lyst til aa sove da vi kom hit kl 8 om morran. Men dobbeltrom var ganske mye dyrere saa vi valgte dorm. Heldigvis for oss var de to guttene vi deler rom med akkurat kommet fra sor america og hadde ogsaa jelag. Saa alle ville sove, og vi sov helt til kl 16..:P De er fra nederland og er veldig koselige. Siden vi kom sist har vi faatt begge de overste koyene i koyesengene, kjipt men man blir vant til aa klatre!


I dag skulle vi egentlig til Pahia, Bay of Islands som det kalles, men bussen gikk ikke paa sondager saa vi maa ta det som en dagstur i morra. paa tirsdag begynner vi den store bussturen rundt paa nordoya. Det vil si, bussturen vaar varer i 6 dager, som er ganske saa kort siden alle vi har modt her hittil skal vaere her i flere uker og maneder.. men, vi faar gjore det beste ut av tiden vi har! Vi gleder oss til aa se New Zealand, hittil har vi bare vandra rundt i Auckland.


Det er goy aa vaere her i N.Z men det kom veldig plutselig. Vi er lissom fortsatt i asia i hodet. Vi har tatt oss selv i aa tenkte "joss saa mange vestlige det er her da" et par ganger..:P

I dag har vi gaatt langs havna i deilig solskinn!


Vi har ikke tatt saa mange bilder enda, men det kommer nok! Masse klemmer fra oss:-)

4 kommentarer:

  1. Kos dere, og takk for Skype-praten ;-) Nå går vi ut i søndagsvårsolen, sommertid og all ting, midt i alt det hvite.. Skal på trass ta av pressenningen av båten ;-) Sov godt og god tur i morgen og på tirsdag! KLem Synnøvepappa

    SvarSlett
  2. Hei!! Det ser ut til at dere har en veldig flott tur! Har lest alle innleggene her nå, og blir veldig misunnelig! New Zealand virker bare fantastisk! Her i Trondheim er snøen iferd med å smelte, men så snør det litt til innimellom - typisk norsk vårvær altså. Hilsen Synnøves tremenning Kaia.

    SvarSlett
  3. Hei begge 2. En litt trist dag i Buskveien, siden Ziggy har vandret til hestehimmelen, men livet går videre og vi gleder oss til påske. Kommer til å savne dere der, men vi har etteranmeldt 2 hoppere fra dere til hopprennet, så dere er med. Nå har mormor fått rådløst router, så hun kan se bedre på pc-en hvordan dere har det. Vi drar på hytta på fredag og håper på mange flott dager der. Hilsen fra Bodhild og Petter.

    SvarSlett
  4. Synnøve! Jeg savner deg!
    Det vises en film om Edvard Munch på samfundet i dag og du er nok den eneste jeg kjenner som ville vært interessert i å være med..

    Snakket med rådgiver på skolen i går, om å ta 2. året på sosionom i utlandet. Sør- Afrika, London og India er aktuelle land.. Christ college!!!

    Reiser til Praha på onsdag. Endelig min tur til å reise litt!

    SvarSlett