tirsdag 17. februar 2009

Hanoi

Vi har naa sagt farvel til strandidyll og oyliv og rettet nesen mot Vietnam, naermere bestemt Hanoi. Vi tok baaten tilbake til fastlandet og videre natt tog opp til Bangkok. Baatturen var deilig, men vi blei kraftig solbrente der vi satt i solsteika! Selv om vi smorte oss GODT med solkrem hele tiden mamma..! :) Natt toget var goy. Vi hadde en egen kupe og sov som barn hele natten. Foerste gang med aircon paa turen faktisk!


Vi floy til Hanoi til morgen i dag og gledet oss til storbylivet! Da vi var fremme utenfor hotellet vart i "old quarter" fikk vi litt av et sjokk. Overalt var det mopeder, sykkeltaxier og folk. Vi sto en stund foer vi torte a krysse den forste gaten. Vi ventet nemlig paa at det skulle komme en apning saa vi kunne lope over veien, men det skjedde jo aldri! Til slutt var det bare aa gjore som vietnameserne gjor, bare masjere ut i veien aa satse paa det beste. Det funker fint! Sultne som vi var naar vi kom fram ble vi anbefalt en lunsj restaurant rett i naerheten. Da vi kom oss dit var det ikke helt som vi hadde sett for oss. Som vanlig:) De hadde bare EN rett og vi vet fortsatt ikke helt hva det var. Vi tror og haaper at det var gris, selvom hunden som tuslet rundt der inne saa fryktelig ensom ut..:P Men vi spiste med god appetitt! Og det kostet hele 5 kr per rett!!
Ellers har vi gaatt en tur i naeromraadet, provd aa bli kjent! Vi fant fram til en fin innsjo, Hoan Kiem Lake, og gikk en fin tur der. Men vi finner aldri veien tilbake, for alle gatene ser klin like ut her, saa vi har endt opp med aa ta sykkeltaxi 2 ganger naa i dag!
Det er veldig anderledes her enn i sor thailand. Vi hadde endelig laert oss en del Thai, og plutselig var vi i et annet land, med annet spraak og ikke minst valuta. Spraaket er kjempevanskelig! Tonefallet er visst kjempeviktig og de bruker mange rare lyder vi ikke er vant med. Men vi prover saa godt vi kan og folk blir kjempeglade! Valutaen her er et kapittel for seg selv. Vi tok ut 1 million Dong da vi kom, som tilsvarer 450 kr ca..! Alltid naar vi skal betale snakker vi om 100 tusener og det er litt rart!
Naar byen blir for heftig, soker vi tilflukt paa hotellrommet vaart som er kjempefint. Vi har faktisk aircon og tv!! Ganske deilig etter 2 uker i bungalow full av sand og mygg:) I morra skal vi ut paa nye eventyr og gjore oss lommekjente saa vi blir litt tryggere. So long!

8 kommentarer:

  1. Så er jeg på Skype, også på jobben. Flott beretning om Hanoi og første tiden der. Nå drar vi på Operaen, mens dere antagelig sover ;-)
    Hilser fra alle oss i Åsgårdstrand. Klem fra pappa!

    SvarSlett
  2. Huff, det ser ut som dere har det forferdelig...
    Det er jo en trøst å tenke på, nå som vi serverer all drikke og mat i plastkopper og pappfat på Ni Muser!
    Jaja, kos dere videre :) jeg følger med!
    Kos fra Henny

    SvarSlett
  3. Vil bare si en ting til BB, husk den superkule tingen!!:P hihi. Hadde vært gøy å fått pratet med dere på Skype, når i norsk tid er det mest sannsynlig at dere er på? Klem Tuva=)

    SvarSlett
  4. Hvorfor plast og papp Henny? Har byggingen kommet i gang? Jeg savner Ni Muser! Saa goy at du folger med, blir saa glad naar folk kommenterer hehe:) klem

    SvarSlett
  5. Heia! Kos dere masse i Hanoi :-) Jeg reiser tilbake dit i april, gleder meg masse!! Var der i januar -08 og da var det kaldt, nå satser vi på å bade og sole oss i Halong bay og komme oss en tur til Sapa. Blir spennende å lese om hva dere gjør og opplever i Hanoi. Ser dere skal til Laos også, dit drar jeg 19. april så jeg gleder meg til å få masse tips her på bloggen ;-)
    Hilsen tidligere kollega fra biblioteket, Sigrid

    SvarSlett
  6. Hei hei!!
    HER HAR VI VÆRT! koselig å høre hvordan dere har det! Dere er så flinke til å skrive!! Hvis dere ikke har gjort det, så må dere dra på "Water muppet show" rett ved det øy-tempelet som dere har bilder fra! Fint å høre dere blir vant til trafikken, guiden vår var fra Laos, og ble nedkjørt av en mopp da han ikke så seg for. Så prøv å få øye-kontakt med moppene;)

    Store klemmer fra oss to =)

    SvarSlett
  7. Heihei, ser ut som dere har det flott! Må bli flinkere til å følge med på bloggen deres, selv om jeg er litt misunnelig :)

    Her i Bergen regner det for tiden, det er egentlig litt deilig at snøen forsvinner nå. Vårt høydepunkt de siste dagene må være at Trond-Viggo har gått forbi leiligheten vår to ganger (slå den!), hehe.

    Kos dere masse, gleder meg til å lese videre :)

    Klem fra Kristine (og Erik vel!)

    SvarSlett
  8. Hei! Ja vi har sett water puppet show. Det var goy og veldig fin musikk!:D Kommet hjem fra Halong Bay i dag og har fatt PC paa hotellrommet. morro!

    Skal mye til for aa slaa den Kristine! Har ikke sett saa mange kjendiser her:(

    SvarSlett